La CUP no assistirà a la taula de diàleg de Quim Torra amb tots els grups parlamentaris. Així ho ha anunciat la diputada anticapitalista Natàlia Sànchez aquest dimecres al migdia, després de la compareixença extraordinària del president de la Generalitat davant del ple del Parlament. Després de dues peticions de la mateixa cambra, el cap de l'executiu va convocar la cimera per al pròxim 16 de novembre.

“No ens asseurem en una taula a tancar per dalt el que s’ha obert per baix”, ha justificat Natàlia Sànchez durant la seva breu rèplica. La plantada dels cupaires se suma a les anteriors, com al Consell per la República o el Fòrum Cívic, Social i Constituent, organismes dels quals s’han desmarcat durant les últimes setmanes. En el seu últim consell polític, la CUP també va rebutjar negociar pressupostos de la Generalitat, deixant el Govern en minoria parlamentària.

Qui tampoc no assistirà a la cimera és Ciutadans, com ha reiterat Inés Arrimadas aquest dimecres. La dirigent unionista ha instat el president Torra a mantenir un debat al Parlament i "no amagar-se", en comptes de fer una taula de diàleg.

Aquesta ha estat una de les principals demandes del PSC i els comuns durant l'actual legislatura. El passat 5 de juliol, amb el suport dels partits independentistes, el Parlament va instar el Govern a convocar aquesta taula de diàleg. L'11 d'octubre va aprovar-se un altre text que establia un termini de 30 dies per a la seva constitució. Fa dues setmanes, durant la sessió de control, el president Torra va recollir el testimoni i convocar la cimera pel 16 de novembre.