La CUP ha fet arribar a tots els grups parlamentaris una proposta de resolució que demana desoir el Tribunal Constitucional per la seva decisió de suspendre el decret de pobresa energètica

Els cupaires volen escenificar directament al Parlament el rebuig a la decisió de l'alt tribunal, a l'espera que el govern faci un pas endavant per desplegar la llei de rang superior, que permet seguir garantint el subministrament d'aigua, llum o gas a les famílies en situació vulnerable, malgrat la suspensió. 

En aquest sentit, la proposta de resolució assenyala que el Parlament manifesta: 

1.- El seu rebuig més enèrgic a la sentència del Tribunal Constitucional que pretén negar la possibilitat que la cambra legislativa catalana respongui a la situació d’emergència social en la qual es troben moltes persones i famílies.

2.- La voluntat de desoir aquesta sentència pel fet que suposa la negació de drets bàsics i confrontar-se a la majoria social que és favorable a resoldre les situacions de pobresa energètica i habitacional.

3.- La seva voluntat de donar suport, si s’escau amb votació al plenari, al reglament de Govern que desplegui la Llei 24/2015 del 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, en un gest de reiterar el suport de la cambra a aquesta iniciativa i davant la possibilitat que aquesta sigui també suspesa pel Tribunal Constitucional.

El diputat Albert Botran ha demanat a tots els grups "que es comprometin amb la llei catalana contra pobresa energètica" i que per tant "s'oposin als atacs del TC" i ha recordat que la llei va ser aprovada per unanimitat en el ple del Parlament, el passat mes de juliol. "Emplacem tots els grups que la van votar a continuar defensant l'aplicació d'aquesta llei digui el que digui el TC" i ha alertat que "avui, a Catalunya, voler actuar contra la pobresa energètica implica enfrontar-se al TC".