La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha fet una crida aquest dilluns a "ocupar" plantes tancades d'hospitals i reobrir llits en el cas que no es reverteixin les retallades, per evitar situacions com la del col·lapse de les urgències del qual responsabilitza el conseller de Salut, Toni Comín.

En un comunicat, la diputada cupaire exigeix una actuació "excepcional i urgent per revertir" les retallades que han tingut impacte en les urgències. Considera que la situació de col·lapse no és una situació excepcional provocada per la grip, sinó "la situació habitual que viuen des del 2010 els hospitals i centres d'atenció primària públics, a causa de les retallades".

"Ni normal ni inevitable. La situació de les urgències hospitalàries té solució", recalca Reguant, que aclareix que l'esmentada solució no passa per activar el Pla Integral d'Urgències de Catalunya, sinó per revertir les retallades i per un canvi estructural del sistema de sanitat públic.

Després d'exposar diversos casos de col·lapse en diversos hospitals i centres, la diputada de la CUP recorda que entre 2010 i 2015 les retallades en la sanitat pública han suposat 800 milions d'euros. Aclareix que l'augment de la proposta de pressupostos per al 2017 per a l'atenció primària de 140 milions "queda lluny del que es va pressupostar el 2010".