La CUP avisa el Govern de Quim Torra: “La democràcia continua suspesa, la repressió va fent camí i tot el país continua sota estat d’excepció”. Així ho ha advertit la diputada Natàlia Sànchez aquest dimecres durant la compareixença del cap de l'executiu per explicar l’estructura del seu gabinet. És per això que ha volgut fer un prec a la majoria independentista: “No s’enganyin i no enganyin la gent”.

“President Torra, l’equip que li han escollit per a gestionar les engrunes de l’autonomia confirma les nostres sospites”, ha lamentat Sànchez, que ha titllat el nou executiu de “netament autonòmic”. En aquest sentit, s’ha dirigit tant a JxCat com a ERC: “Si volen un projecte de 70 diputats, van totalment en contra direcció”.

La diputada anticapitalista ha denunciat que no s’han complert cap dels objectius que s’havien plantejat JxCat i ERC, ni el Govern restituït, ni el Govern efectiu. És en aquest sentit que li ha retret la manca de paritat inicial, que només van rectificar “per a acatar” després del veto als consellers presos i exiliats.                                                                         

La CUP no només ha carregat contra l’”autonomisme” en l’eix nacional, sinó també contra les polítiques socials que farà el nou Govern, que ha titllat de “neoliberals”. Ha fet servir com a exemple el conseller de Territori, Damià Calvet, a qui Sànchez ha situat en la “vella guàrdia de la Convergència més rància”.

“Per més miratges que vinguin des de Ferraz, per molt que ens vulguin fer creure que hem arribat on hem volgut, no s’enganyin”, ha dit la diputada cupaire. Ha criticat els “escenaris farcits de retòrica i mancats de fets reals”.