La CUP ha decidit aquest dissabte no concórrer a les eleccions europees del proper mes de maig. Així s'ha conegut en acabar la reunió del seu Consell Polític i GAP, on s'ha debatut sobre aquesta qüestió.

En un comunicat, la formació argumenta la decisió perquè "entén que el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l’imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats".

Expliquen que s'havia valorat la possibilitat de presentar-se a aquestes eleccions, a les que mai abans han concorregut, com una "via d'internacionalització" del conflicte polític català encara que veuen la Unió Europea com un "espai políticament molt allunyat del projecte polític que defensa la CUP".

Els anticapitalistes s'havien obert a aquesta opció de manera excepcional a arrel del context actual que es viu a Catalunya "marcat per la repressió, el conflicte nacional i social latent i les amenaces d’il·legalització". La formació encarava el debat "a nivell tàctic", tenint en compte el context anteriorment esmentat i veient "l’internacionalisme com una eina imprescindible en l’estratègia política".

Finalment, però, després de debatre-ho avui al Consell Polític d'Artés, l'opció ha estat descartada. Tot i això, insisteixen que la internacionalització del conflicte segueix sent una "prioritat central" en l'estratègia política de la CUP "davant la repressió i la vulneració de drets".