La diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha defensat que, en cas que no s’aprovin els pressupostos, es treballi amb els comptes prorrogats del 2016 i que el Govern centri les energies en la convocatòria del referèndum.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la diputada ha insistit, al contrari que el president Carles Puigdemont, que si no s’aproven els pressupostos “no hi ha motius per acabar la legislatura o convocar eleccions”.

Gabriel relaxa així la pressió sobre els cupaires, que decidiran, en el consell polític del dia 17 de gener, si voten a favor de la proposta del Govern.

El president Puigdemont va respondre a la negativa de la CUP abans de l’estiu amb una qüestió de confiança i, des de l’inici del curs polític, ha advertit que sense pressupostos, no hi haurà referèndum. L’argument de Puigdemont és que els comptes són indispensables per a l’organització del referèndum i les estructures d’Estat.

Reserves de la CUP

Durant el debat per a l’admissió a tràmit dels pressupostos, els cupaires van assenyalar que, per a la seva aprovació, era necessari introduir esmenes a la proposta.

En aquest sentit s’ha expressat Gabriel aquest divendres: “Hi ha elements que ens inquieten molt”, ha dit, i ha afegit: “La militància està analitzant les demandes fetes i les mesures adoptades”.