La CUP ha proposat que la seva resposta davant d'una sentència condemnatòria del Tribunal Suprem sobre el procés independentista sigui "posar com a element central de reivindicació política en clau antirepressiva l'amnistia".

També ha demanat una mobilització popular que "pugui resultar costosa per a l'estat espanyol" i una resposta política que a mitjà-llarg termini impliqui la majoria de la societat i a la comunitat internacional, ha informat la formació en un comunicat aquest dissabte després de celebrar un Consell Polític a Sabadell (Barcelona). Ha defensat que aquest cost per a l'Estat ha de ser "a nivell d'imatge, però sobretot a nivell polític, causant un curtcircuit a l'intent de consolidar una segona transició".

La CUP ha aprovat també "posar el valor la desobediència civil i institucional com a eina legítima per a l'autotutela de drets", i ha criticat la consigna 'Ho tornarem a fer', que segons el seu parer no pot estar buidada i diluïda com promouen alguns actors.

 

"Tampoc no pot entendre's com un nou exercici de vendre fum al voltant d'una nova versió del momentum màgic", ha reclamat la formació, que ha lamentat textualment les lectures en clau no desobedient, sinó retòrica, nostàlgica i abstracta.

Respecte a l'amnistia, la CUP també ha apuntat a una "intensa campanya interior i exterior" que lligui l'amnistia i el dret a l'autodeterminació, i ha defensat que mobilitzar les aliances internacionals i la capacitat de generar accions de pressió política i comercial generarà unes condicions simpàtiques, en les seves paraules, a l'interior.

Ha cridat a generar "una estratègia de negociació diferenciada que es converteixi en una 'pseudoamnistia indultant'" i tenir un marc polític, discursiu i mobilitzador que sigui empàtic i solidari amb els condemnats, però que pugui respondre a una agenda política que pivoti sobre els indults i els pactes amb l'Estat.

Sense renúncies

"No hem arribat on som per negociar un nou pacte fiscal. No hi ha gent a l'exili i gent a la presó per poder acordar un nou finançament", ha assegurat la formació, que ha defensat que no es pot assumir cap renúncia.

La CUP ha destacat que les vies pactades, proposades des d'una retòrica autodeterminista o independentista, "no fan sinó facilitar la voluntat de molts actors de consolidar un nou reassentament del règim".

Tardà, satisfet

L'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà s'ha congratulat de la conclusió dels anticapitalistes a través d'un tuit. "Bona notícia. Que la CUP s’hi pronunciï ajudarà a fer callar a qui ens deia de tot per afirmar la necessitat d'iniciar la campanya de l’amnistia l’endemà mateix de la sentència", ha escrit.