Després que la CUP de Manresa presentés ahir al ple municipal una moció "per a la millora de la salut sexual de les dones", Convergència i Esquerra van exposar una esmena alternativa que proposa instar el Servei Català de la Salut –concretament Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR)– a encarregar-se d'incloure mètodes alternatius de recollida de sagnat en les sessions d'educació sobre la menstruació com la copa menstrual o l'esponja marina.

També reclama que "es presti especial atenció al cicle menstrual de les dones, com conviure amb aquest d’una manera saludable i com establir una bona relació entre la persona i el comportament del seu cos" i que ho facin informant dels avantatges i inconvenients de cada mètode "amb informació contrastada científicament i completa, per tal que les noies puguin decidir amb tota la informació necessària quin mètode és el més adient per a elles". 

La nova moció va ser aprovada amb els vots favorables de CDC, ERC, Ciutadans i el regidor d'Unió Miquel Davins i l'abstenció de la CUP i el PSC. Democràcia Municipal hi va votar en contra. 

La CUP de Manresa s'ha acontentat per haver "posat el debat sobre la taula", encara que la seva moció no hagi tirat endavant "tal com l'havíem plantejat".