La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya ha demanat que la manifestació del proper dissabte de rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils sigui encapçalada per la societat civil. Boya proposa aquesta opció com a alternativa a una capçalera d'autoritats polítiques. Ho ha dit en una entrevista a El suplement de Catalunya Ràdio.

Boya s'ha mostrat especialment contrària a la presència del Rei a la mobilització, a qui ha demanat directament que no hi assisteixi. La diputada ha titllat d'"hipòcrita" l'actitud de Felip VI i ha fet referència a les "relacions d'amistat" de la monarquia espanyola amb les del golf Pèrsic, acusades de finançar Estat islàmic.

En aquest sentit, diu que des de la CUP està esperant els detalls de la convocatòria per saber com es planteja la mobilització, perquè no es repeteixi una imatge com la del minut de silenci, amb l'estat major del Govern espanyol i el Rei. Opina que haurien de convocar i encapçalar la manifestació els cossos de seguretat, metges, infermers i taxistes.