Davant les discrepàncies sobre el vot de Carles Puigdemont i els presos, la CUP s'ha situat al costat de JxCat. "L'altre dia el ple va decidir per majoria absoluta no acceptar les suspensions", ha recordat la diputada Maria Sirvent aquest dijous des dels passadissos del Parlament. I ha advertit: "Les resolucions d'un Tribunal Suprem absolutament instrumentalitzat políticament estan passant per sobre del que va decidir aquesta cambra". Malgrat tot, han reiterat que, a diferència de JxCat, la CUP no va donar suport a la substitució de diputats.

Enfront aquesta situació, Sirvent ha apostat perquè "avui es produeixi el debat de política general i puguin exercir tots els seus drets". Com consideren vigent la delegació de vot que ja havien fet, els cupaires han defensat que no és necessari que es registri un nou escrit dels diputats afectats delegant el vot. "No tolerarem que en base a aquesta interlocutòria no puguin exercir els seus drets", ha insistit.

En aquest sentit, la diputada cupaire ha carregat contra els lletrats de la cambra, que han assenyalat durant la reunió de la Mesa que les delegacions de vot anteriors van decaure quan van rebre la interlocutòria del jutge Pablo Llarena. "No cal engegar cap tipus de mecanisme, i menys un mecanisme que té origen en la interlocutòria del jutge Llarena", ha conclòs.