La candidatura de la CUP ha denunciat davant la Junta Electoral la censura que va patir aquest dimarts, primer dia de campanya, a Televisió Espanyola. Els anticapitalistes havien decidit cedir el seu espai per donar suport als presos polítics independentistes, després de la decisió del Tribunal Suprem de deixar a la presó el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els Jordis. Però la televisió pública espanyola va decidir no emetre’l i enviar-lo a la Junta Electoral. “La televisió pública espanyola exerceix de jutge parcial”, denuncien.

És per això que aquest dimecres la CUP ha decidit posar en coneixement de la Junta Electoral, l’òrgan que ha de vetllar per la neutralitat dels processos electorals, “la negativa de Televisió Espanyola a emetre el vídeo de suport als presos polítics en els espais de propaganda electoral”.

Des de la formació expliquen que van enviar dos vídeos a TVE, un primer per emetre exclusivament el dia 5 de desembre pels presos polítics i un segon, l’espot de campanya oficial, per la resta de dies. “RTVE, sense acord previ amb la Junta Electoral i actuant com a censor, va decidir que no emetria el primer vídeo, tal i com s'havia sol·licitat, donant únicament la possibilitat d'emetre el segon vídeo”, assenyalen.

És per això que des de la CUP van decidir no emetre cap vídeo aquest dimarts, perquè ho consideren “una clara vulneració de la lliure disposició de l’organització del seu espai legítim de propaganda electoral".

No és el primer cop que la CUP es dirigeix a la Junta Electoral durant el procés electoral del 21-D. Ja ho va fer la setmana passada, quan organitzacions ultres van convocar un escarni davant la seva seu nacional mentre es reunia el Secretariat Nacional per tancar el programa electoral. En aquella ocasió, segons van denunciar els cupaires, la Junta Electoral va inhibir-se, no va prohibir-ho, a diferència d’altres manifestacions de suport als presos polítics que sí que ha vetat.