Una representació de la CUP s'ha reunit aquesta tarda amb el vicepresident Oriol Junqueras i amb el conseller Raül Romeva, a la presó de Lledoners, en la que serà la primera d'una tanda de trobades per intentar acostar posicions entre les dues formacions que havien expressat més diferències sobre la forma d'implantar la República.

Han assistit a la trobada Carles Riera, Natàlia Sànchez, Eulàlia Reguant i Albert Botran. Hi han estat representats els dos grans corrents de la CUP, Endavant i Poble Lliure.

"Primera trobada amb el president d'ERC Oriol Junqueras i amb Raül Romeva a la presó de Lledoners, on hem pogut compartir reflexions sobre el moment, contrast de visions i estratègies, i un emplaçament a fer més trobades", ha indicat la CUP en un tuit.

La setmana passada Poble Lliure va reclamar davant les peticions de més de 200 anys de presó pels presos polítics una “resposta unitària i contundent per part de totes les forces democràtiques, partits i societat civil” per mostrar el rebuig a la repressió de l’Estat. Així mateix, Poble Lliure va insistir en la necessitat d'una defensa política col·lectiva, dins la qual va situar l’estratègia que estan desplegant Carles Puigdemont i Quim Torra. “El Consell per la República, l’Assemblea de Representants i el Fòrum Social Constituent han de ser ariet de ruptura democràtica”, van assegurar amb voluntat de trobar acords.