La CUP entra al Congrés dels Diputats amb un bon resultat. La cap de llista, Mireia Vehí, i el número 2 per Barcelona, Albert Botran, han aconseguit representació a la càmera baixa espanyola, gràcies als 244.736 vots aconseguits a Catalunya, on han estat la sisena força amb el 6,35%, per davant de VOX, setè, i Ciutadans, vuitè i últim. És la segona millor dada en vots de la història de la formació, per darrera dels resultats obtinguts a les eleccions al Parlament de Catalunya el 2015.

El resultat de la formació, però, no ha aconseguit assolir les dades que li oferien els sondeigs preelectorals, que vaticinaven fins a 4 diputats al Parlament espanyol. Finalment, ni Eulàlia Reguant per Barcelona, ni Non Casadevall per Girona podran ser a l'hemicicle. Durant bona part del recompte electoral Casadevall, cap de llista per Girona, n'havia obtingut representació, però l'esperança s'ha acabat esvaint quan s'havien revisat la meitat dels vots emesos.

Ha estat primera incursió plena de la formació en unes eleccions generals espanyoles, superant els 113.807 vots que va obtenir la candidatura del Front Republicà el passat 28-A. La coalició liderada per Albano Dante Fachín, i que integrava Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates de Catalunya es va quedar fora del Congrés. 

Recordem que la CUP només ha presentat candidatures a les llistes al Congrés dels Diputats, quedant, òbviament, sense representació al Senat.

Pots seguir els resultats electorals del 10-N a tots els municipis en directe aquí.