El diputat cupaire Carles Riera ha mostrat comprensió i suport al discurs de Jordi Turull "si és des d'una lògica antirrepressiva", per la seva citació davant el Tribunal Suprem. Però, com a discurs d'investidura, no ha agradat a la CUP, i així li ho ha fet saber durant el debat d'aquest dijous. “Avui era un discurs d'investidura, i ha estat un discurs autonomista, amb propostes neoliberals”, ha valorat. I li ha etzibat: “No és el discurs d’un candidat republicà, sinó del PDeCAT”.

"Donem per acabat el cicle del procés i les aliances que s’hi han donat. Passem humilment a l’oposició per combatre la dictadura de l’estat i també l’autonomisme", ha arribat a dir el cap de files de la CUP, que ha justificat les seves quatre abstencions. 

“Si ens demanen que siguem còmplices d’una política autonomista, que fent autonomia algun dia arribarem a la independència, no li comprarem”, ha defensat. Malgrat tot, ha indicat a JxCat i ERC que tenen una manera de saltar aquest obstacle: delegant el vot de Carles Puigdemont i Toni Comín en un acte de desobediència.

“Ara ens diu l’independentisme hegemònic que som en un primer temps. Posem tota la carn a la graella, que l’Estat s’hagi de treure la careta pseudolegalista i pseudodemocràtica”, ha instat el diputat cupaire, que ha reclamat investir Puigdemont, que és “el candidat de la majoria”.

Ha retret a la majoria independentista que hagi deixat la República “abandonada” enfront la repressió, i també que portin tres mesos de “lluites partidistes al ritme del petit Bonaparte del Tribunal Suprem”, en referència al jutge Pablo Llarena.