La CUP no es pronunciarà fins que no hi hagi un “acord ferm” sobre la investidura. Així ho ha assegurat la diputada Natàlia Sànchez aquest dimarts. Ha explicat que durant la reunió d’aquest dilluns a Brussel·les van rebre una proposta per part de Junts per Catalunya, de la qual informaran les seves bases. “No ens podem permetre més situacions que generin desconcert”, ha dit en relació a l’ajornament del 30 de gener i la declaració suspesa del 10 d’octubre passat.

“No entrarem a valorar una proposta d’una de les dues forces que han de formar Govern”, ha assenyalat Natàlia Sànchez, que ha demanat “reunions amb concreció, transparents i tripartites”. En aquest sentit, ha indicat que el sol fet que vingui d’una de les dues parts ja fa que no sigui ferma. No obstant això, ha advertit que la proposta no pot passar per “tornar a la normalitat autonòmica”.

“Si es renuncia a la construcció republicana, la CUP ja ha dit que no participarà d’un marc exclusivament autonòmic”, ha afirmat la portaveu cupaire. Ha dit que no veu tantes diferències entre JuntsxCat i ERC, i que per això esperen que arribi una proposta clara i concreta.

La diputada anticapitalista ha indicat que, un cop tinguin una proposta ferma per part de les dues formacions, llavors sotmetran aquesta als seus propis òrgans de decisió, com són el Consell Polític i la militància. Ha volgut deixar clara la seva aposta per materialitzar la República enfront un Estat espanyol que “utilitza la Constitució i tots els seus òrgans per buidar de poder i sobirania el Parlament”.