La voluntat de la CUP continua sent la d’investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Així ho ha assegurat aquest dissabte Núria Gibert, portaveu sortint del secretariat nacional de la formació, que també ha traslladat preocupació pel to i l’”estratègia jurídica” de Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Ha fet aquestes declaracions des de la ciutat d’Alcover, on els anticapitalistes ham celebrat el seu consell polític per analitzar la situació i la renovació del seu secretariat.

"Estem desconcertats per l'estratègia de negociacions que està seguint ERC i JxCat i exigim una total transparència en aquest moment clau", ha assegurat Núria Gibert. "Ens inquieta que es faci política amb advocats xiuxiuejant a les orelles", ha indicat. En aquest sentit, els ha demanat un canvi d'estratègia i que parlin clar i arribin a l’acord al qual van comprometre’s a arribar en campanya.

La portaveu cupaire ha reiterat la voluntat de la formació d’enfortir el “moviment popular”. "Això no va començar en despatxos, va començar al carrer. Ens dedicarem a la construcció d'aquest moviment popular", ha sostingut. I ha enviat una advertència: “No és possible fer autonomisme, l'Estat ens posa en un marc de preautonomisme. Cal avançar”.