La CUP no comparteix la decisió d’ajornar el ple d’investidura. Per això els quatre diputats anticapitalistes romandran als seus escons a les tres de la tarda. Així ho ha avançat el seu cap de files, Carles Riera, en una roda de premsa des del Parlament aquest dimarts. “Hem vingut a un ple legítimament convocat per avui i que de cap manera compartim que sigui ajornat”, ha defensat.

Novament molt crític amb Roger Torrent, que considera que s’allunya de la materialització de la República, Carles Riera ha reiterat que el ple s’ha de celebrar avui i que el candidat ha de ser Carles Puigdemont, per molt que digui el Tribunal Constitucional. “Aquí estarem durant les pròximes hores, esperant que sigui convocat”, s’ha compromès. Ha defensat que encara hi ha temps per a “esmenar l’error”.

“Ha pres aquesta decisió unilateralment i sense cap comunicació ni consulta prèvia”, ha denunciat el diputat cupaire, que ja va mostrar-se molt crític amb el discurs de Torrent durant la sessió constitutiva del Parlament. “Esperem que no es torni a produir cap nova reculada que afebleixi la voluntat de la majoria independentista i republicana”, ha avisat.

carles riera parlament - sergi alcazar

El dirigent cupaire ha assegurat que només amb desobediència pot materialitzar-se la República, i que el primer combat en aquest camí és el de la investidura. “Qualsevol esperança d’una actitud democràtica de l’Estat espanyol és una quimera”, ha indicat.

“Només aquest Parlament pot decidir si Carles Puigdemont serà president o no”, ha afirmat. Ha mostrat suport a les mobilitzacions de la societat civil durant la jornada d’aquest dimarts.

Ha posat en valor als tres acords als quals van arribar amb JuntsxCat i ERC -assemblea constituent, subvencions a escoles que segreguen per sexe i nacionalització d’ATLL-, que ara queden “en suspens”.