La CUP assegura que la previsió és que aquest dimarts a les tres de la tarda hi haurà un ple per a la investidura del president, Carles Puigdemont; que no acceptarien "en cap cas" que se suspengués arran del pronunciament del Tribunal Constitucional i que, demà mateix, preveuen tancar l'acord per donar suport a la investidura. "De moment està ben encaminat", ha conclòs la diputada cupaire Natàlia Sànchez.

Aquesta és la síntesi de la reunió de gairebé tres hores que han celebrat Junts per Catalunya, ERC i la CUP al Parlament.

Sànchez ha confirmat en declaracions als passadissos de la cambra que "el 2018 s'acabaran els convenis amb escoles que segreguen per sexe", que hi ha un acord per recuperar la gestió d'Aigües Ter-Llobregat i que es crearà una Assemblea Constituent. "Serà d'entrada provisional i impulsarà el Fòrum Social Constituent que després conclourà amb una multiconsulta sectorial sobre els diversos temes que poden concretar la Constitució", ha explicat.

Per a la CUP, la intervenció del Tribunal Constitucional, que ha suspès cautelarment el ple de demà, és una ingerència inadmissible en la sobirania del Parlament. Per aquesta raó, insta tots els grups contraris al 155 a participar-hi.