La CUP ha donat el tret de sortida a la campanya per les eleccions del pròxim 12-M a Catalunya fent una crida a posar fi "a les imposicions d'Espanya i les grans fortunes" i per poder "avançar així en el procés d'autodeterminació". Per aconseguir aquesta empresa, la candidata dels anticapitalistes, Laia Estrada, ha demanat el vot per a la seva formació. "Mentre els despatxos de les grans empreses ens diuen que no hi ha alternativa i el que hem de fer és resignar-nos, nosaltres diem que sí que hi ha alternativa i no ens pensem resignar", ha afirmat Estrada. 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

🔴 Eleccions a Catalunya 2024, DIRECTE | Primera jornada de la campanya electoral

📊 Enquesta El Nacional: La campanya del 12-M engega amb Illa al capdavant i Puigdemont distanciat d'Aragonès

L'acte d'inici de campanya ha tingut lloc al barri de Gràcia a Barcelona, des d'on Estrada ha alertat que el Parlament "està més buit de sobirania que mai" perquè "tot es decideix a Madrid" i, en aquesta línia, ha lamentat que la cambra catalana "estigui contínuament supeditada a les imposicions del PSOE". Tot i mencionar el PSOE, Estrada no ha parlat sobre el seu líder, Pedro Sánchez, i la seva possible dimissió, un tema que ha planat en la majoria dels actes d'inici de campanya a Catalunya. 

"Votar la CUP és acabar amb aquesta supeditació a les imposicions de l'estat espanyol i les grans fortunes i avançar en l'autodeterminació que és imprescindible per garantir que vagin endavant els grans consensos d'aquest país, que no té cabuda en el règim del 78", ha sentenciat Estrada. 

Serveis públics i llengua catalana

La candidata de la CUP ha sostingut que la seva formació és "l'única" que planteja "la necessitat de fer funcionar una nova economia catalana" o el "dret a l'existència", en referència a la renda bàsica universal. Estrada ha destacat com el seu partit defensa uns serveis públics "dignes, universals i de qualitat", com la sanitat o l'educació. La cap de llista dels anticapitalistes ha subratllat especialment la urgència de defensar el català. "La Generalitat pot ser l'últim baluard que pugui plantar cara en aquesta ofensiva contra la nostra llengua", ha afirmat Estrada. 

"Defensem la terra des del feminisme, des de l'antifeixisme, des de l'antiracisme. Aquest 12 de maig hi ha una alternativa que no solament és possible, sinó que és necessària i és imprescindible",  ha conclòs la candidata de la CUP.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!