La CUP ha donat el tret de sortida a la seva primera campanya a unes eleccions generals des de Girona aquest dijous a la nit. Ho ha fet en un acte al Jardí de la Infància que ha comptat amb la intervenció de Non Casadevall, Maria Besora, Mireia Vehí, Albert Botran, Natàlia Sánchez i Montse Vinyets.

El partit, que ha estat l'únic que ha fet el seu acte a la nit -la resta l'han fet al vespre-, ha presentat la seva campanya "Ingovernables" amb la defensa de l'amnistia, l'autodeterminació i els drets com a línies principals. 

El candidat per Girona, Non Casadevall, ha animat a dur a terme "molts actes de desobediència civil massiva", ja que "sense ruptura no hi ha llibertat". "Dins l'estat espanyol i la UE no hi ha sobirania possible", ha insistit.

La número 2 de la llista per Girona, Maria Besora, ha avisat que el partit "no ve a donar xecs en blanc a res ni ningú" i reivindicant que "sense autodeterminació no hi ha governabilitat possible". L'advocada Montse Vinyets ha justificat la presentació de la candidatura, que mai abans havia concorregut a unes eleccions espanyoles, com una resposta "excepcional" davant de l'"excepcionalitat".

L'acte ha comptat també amb l'actuació musical de Mazoni i Pentina't Lula i s'ha interpretat la cançó de campanya "Ingovernables".