La CUP no comparteix el full de ruta del Govern i té clar que "aquesta és una legislatura morta". Ara bé, malgrat aquesta lectura, els anticapitalistes no estan disposats a "permetre que es faci efectiva la resolució de la Junta Electoral Central", que pretén apartar Quim Torra de la presidència de la Generalitat. Per això demanen un front comú per blindar tant el president com l'eurodiputat Oriol Junqueras. 

El diputat cupaire Vidal Aragonès ha emmarcat la decisió de la JEC en "la causa general contra l'independentisme" que "fa més de dos anys que viu Catalunya". I l'ha comparat amb el 155 o el bloqueig a la investidura de Carles Puigdemont. 

Al llarg del matí, els grups independentistes han intensificat els contactes per tal de consensuar un text de suport al president al qual puguin afegir-se també els comuns i, fins i tot, el PSC. "El Parlament s'ha de pronunciar sobre els drets de Quim Torra com a diputat", ha afirmat el portaveu de la CUP. Aquesta resposta conjunta seria en forma de proposta de resolució, que s'acabaria votant al ple d'aquesta tarda. 

Entre els punts que es discuteixen hi ha el rebuig a la decisió de la JEC i la denúncia a l'actitud antidemocràtica de l'Estat espanyol. 

Mentre es produïa la compareixença de la CUP, s'ha oficialitzat l'abstenció d'ERC per facilitar la investidura de Pedro Sánchez. Una actitud que han criticat els anticapitalistes, que consideren que l'acord entre el PSOE i els republicans "no resoldrà el conflicte polític que hi ha entre Catalunya i l'Estat".