La llista unitària independentista serà una realitat a les municipals de l'any vinent a Argentona. Les agrupacions locals de la CUP, ICV, ERC i el PDeCAT han expressat la seva voluntat de presentar-se plegats davant la gran atomització del consistori i "garantir" així que el pròxim alcalde sigui independentista. Els partits han destacat que la candidatura és possibles gràcies a l'empenta d'una comissió de l'ANC i el CDR local, que ha estat la responsable de posar d'acord les formacions. En les pròximes setmanes es continuarà treballant per escollir candidat, llista i programa. Des de la candidatura esperen que aquest cas pugui "ensenyar el camí" a altres municipis per treballar per la unitat.

De moment s'ha definit "l'esquelet ideològic" de la candidatura, que les setmanes vinents haurà de donar lloc a la llista que es presenti a les eleccions i al programa electoral. Un dels acords més importants és que totes quatre formacions han acceptat uns "requisits previs" que també haurà d'acceptar cadascun dels membres que acabi configurant la candidatura.

Aquestes condicions que han posat sobre la taula l'ANC i el CDR són que el pròxim govern d'Argentona treballi per aconseguir la República; exigeixi la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió; doni suport al mandat de l'1-O; impulsi polítiques republicanes, i faci costat a les entitats sobiranistes al Parlament i la Generalitat.

Els quatre partits que integren la candidatura asseguren que s'han fet "esforços" i "sacrificis" importants per aconseguir el consens i esperen que el debat sobre els noms segueixi el mateix camí. De moment no han anunciat cap nom com a possible candidat, però diuen que serà un perfil "marcadament republicà".