La comissió d’estudi de Mesures de Lluita Contra la Corrupció i per a la Regeneració Democràtica comença a caminar. Dimarts que ve tindrà lloc la primera sessió de treball per fixar el calendari i el contingut.

No obstant això, aquesta tarda mateix el seu president, Benet Salellas de la CUP, juntament també amb la cupaire Eulàlia Reguant i el diputat de CSQP, Albano Dante Fachín, s'han reunit en el que ha estat un primer contacte informal al Parlament amb els activistes socials del Grup Ciutadà contra la Corrupció a Catalunya. De fet, tant Salellas com Fachín ja formaven part d'aquest grup social.

A la taula, com a representant de la plataforma hi ha estat la seva fundadora, Simona Levi, però, en aquesta ocasió ha tingut la presència també d'un convidat especial, l'informàtic Hervé Falciani, la persona que va filtrar informació de 130.000 evasors fiscals mentre treballava a la filial del banc suís HSBC. La coneguda com a "Llista Falciani". L'objectiu és aprofitar la seva experiència i començar a funcionar en la comissió.

I de fet, ja en l'anterior legislatura el grup activista va col·laborar en les tasques d'aquesta mateixa comissió, la coneguda llavors com a cas Pujol. Per això, ara ja amb el nou Govern tornen a la taula de treball. És més, des del 2008 lluiten per la democràcia, el dret a la informació i contra la corrupció.