El grup municipal de la CUP-Poble Actiu a l'Hospitalet de Llobregat ha exigit a l'Ajuntament que retiri la cessió del Centre Cultural Bellvitge-Gornal al partit ultradretà Vox, on ha anunciat que farà un míting el pròxim dissabte 27 d'octubre.

En un comunicat, els cupaires han recordat que en l'últim ple el consistori va aprovar per unanimitat una moció per declarar l'Hospitalet ciutat antifeixista i que això és incompatible amb el fet que el consistori cedeixi un espai municipal perquè un partit "feixista, xenòfob i masclista" com és Vox hi celebri un acte. La formació també ha demanat "coherència" a la resta de grups municipals per tal que es posicionin per evitar "emmascarar o col·laborar amb el feixisme".

La CUP considera que la cessió d'un equipament públic, prèvia autorització, suposa donar un "suport explícit" a un partit d’ideologia clarament fonamentada a les arrels franquistes i feixistes. És per això que fa una crida a la resta de grups municipals, entitats, col·lectius i associacions a sumar-se a aquesta sol·licitud al govern municipal i a "expressar de forma clara i contundent el rebuig de la nostra ciutat, al pensament excloent promogut pel feixisme".

Paral·lelament a aquesta exigència, Arran l'Hospitalet ha convocat per al mateix dissabte a les 10 del matí una cursa lúdica de rebuig al feixisme al barri de Bellvitge.