La CUP ha salvat el cap del conseller Chakir El Homrani. En una proposta de resolució que demanava la reprovació del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies per la seva gestió de les residències, els anticapitalistes s'han abstingut fins a tres cops, fet que ha provocat un empat que ha fet caure la proposta.

La proposta, impulsada conjuntament pels grups del PSC i Catalunya en Comú Podem, demanava reprovar Chakir El Homrani "per la manca de previsió i de reacció davant la crisi del coronavirus a les residències de gent gran·". Segons el text, la "mala" gestió del conseller republicà en les primeres setmanes de la crisi sanitària va provocar "greus conseqüències".

De fet, setmanes després que es decretés l'estat d'alarma a l'Estat espanyol i es confinés la població, la gestió de les residències, que fins aquell moment havia depès del departament d'El Homrani, va passar a mans de la conselleria Salut, encapçalada per la republicana Alba Vergés. La decisió se la van atribuir tant el mateix conseller El Homrani com el president de la Generalitat, Quim Torra.

Chakir El Homrani - Parlament - Sergi Alcázar

El conseller El Homrani durant la seva intervenció aquest dimarts al ple sobre les residències | Sergi Alcàzar

La proposta votada aquest divendres arran del ple monogràfic sobre la gestió de les residències ha obtingut els vots en contra, com és obvi, de JxCat i ERC, mentre que ha rebut el suport del PP i Cs, a més del dels grups que l'han presentat, PSC i comuns.

Pressupostos de l'Estat

PSC i comuns també vist com l'altra proposta conjunta que havien presentat també ha caigut. El text en qüestió volia que la cambra catalana manifestés "la necessitat que s'aprovin uns Pressupostos Generals de l'Estat".

La proposta feia referència a un suposat "increment important del finançament del servei d'atenció a la dependència per revertir les retallades produïdes, reduir les llistes d'espera i millorar la cobertura de serveis i prestacions" si s'aproven els comptes espanyols.

La proposta ha patit un triple empat, fet que igual que amb la reprovació d'El Homrani, ha provocat la seva caiguda.

El PP també s'estavella

Per la seva banda, el PP ha vist com el Parlament rebutjava la seva proposta de resolució estrella que demanava que la cambra constatés "la mala gestió del Govern en l'àmbit de les residències durant la pandèmia de la Covid-19".

El text acusava el Govern d'"irresponsabilitat política per no adoptar des de l'inici de la crisi sanitària les mesures necessàries per garantir l'accés a l'atenció hospitalària als residents de les residències per a gent gran".

La proposta ha rebut els vots a favor del PP, el PSC, Cs i també els comuns i els vots en contra dels socis del Govern. Els anticapitalistes s'han abstingut.