Només la Guàrdia Civil podrà impedir el debat parlamentari sobre les lleis de desconnexió. Així ho ha assegurat aquest dimarts la portaveu de la CUP al Parlament, Mireia Boya, preguntada sobre com actuarien si la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, fos inhabilitada abans de la sessió plenària. No entendrien que això paralitzés el debat que comença aquest dimecres. “Només ho entendríem si vingués la Guàrdia Civil a arrencar-nos dels nostres escons”, ha assegurat Boya. Tot i així, estarien al costat de Forcadell.

En una roda de premsa amb els seus deu diputats, el partit de l’esquerra independentista s’ha mostrat convençut que aquesta setmana s’aprovaran les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica. Així ho han acordat amb Junts pel Sí, ha explicat el diputat Benet Salellas. “Hi ha un acord amb Junts pel Sí perquè això passi”, ha insistit Salellas.

També han demanat al Govern i JxSí que, a partir d’aquesta setmana, abandonin el secretisme, que expliquin “el dispositiu i l’operativa” de l’1-O. “A partir del moment en què se signi el decret, el Govern ha de ser transparent”, ha afirmat la parlamentària Anna Gabriel. “Hem de convertir la transparència en motor de complicitats populars”, ha afegit.

La CUP també ha fet una crida a la mobilització permanent un cop s'aprovin les dues lleis de desconnexió aquesta setmana. “Un cop aprovades les lleis i convocat el referèndum, nosaltres continuarem fent feina al carrer”, ha defensat Mireia Boya, que també ha demanat mobilització el dia de la votació. “Que ningú no es quedi a casa, perquè no serà comptat”, ha afirmat.