La diputada de la CUP al Parlament, Maria Sirvent, ha criticat avui que el Govern no hagi donar un "no radical" als pressupostos de l'Estat . "No entenem com pot ser que no hi hagi clarament un no radical d'aquest Govern als pressupostos generals de l'Estat", ha afirmat en una entrevista. 

Sirvent també ha retret que els partits independentistes "encara estiguin escoltant propostes que desenvolupen lleis que van ser aprovades de manera àmplia al Parlament l'any 2006", en al·lusió a la proposta del govern espanyol de complir amb les inversions en infraestructures previstes en la disposició addicional de l'Estatut. 

"Veiem un Govern absolutament disposat a obeir totes les regles que provenen dels mercats financers i que ens marca l'estat espanyol en última instància, i que té molt poc marge de maniobra per poder desenvolupar una acció de polítiques socials", ha afegit. 

Model de seguretat

Sirvent ha alertat que, segons ells, hi ha una col·laboració entre el Ministeri i la Conselleria de Interior per frenar les mobilitzacions independentistes: "Ens estremeix la coordinació que hi ha entre el Ministeri d'Interior i el Departament d'Interior a l'hora de controlar el territori en contra de l'independentisme popular". 

A més, ha recriminat al Govern no haver actuat davant les càrregues dels Mossos d'Esquadra contra els CDR dels últims mesos i l'ha acusat "d'inacció davant l'augment de l'extrema dreta".