Les exdiputades cupaires Anna Gabriel i Mireia Boya han estat citades a declarar davant el Tribunal Suprem el proper 14 de febrer. I encara no se sap com actuaran. Quan els han preguntat si acatarien la citació judicial, la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Núria Gibert, no ha volgut descartar cap escenari. Ha deixat l'estratègia de defensa en mans dels equips jurídics de la formació. En altres processos, diversos càrrecs de la formació han plantat l'acció judicial.

En aquest sentit, com ja han denunciat en ocasions anteriors, els anticapitalistes han denunciat que el Tribunal Suprem no és competent per jutjar els delictes de rebel·lió. "No té aquesta competència", ha insistit Núria Gibert. La CUP ha presentat aquest divendres la campanya Ni una més contra la “repressió del 78”, conjuntament amb l’organització Alerta Solidària. 

Sí que ha afirmat que l’ofensiva judicial de l’Estat espanyol no pot comportar “ni renúncies ni acataments”. La portaveu del Secretariat Nacional ha sostingut que, en tot cas, s’hi ha de respondre materialitzant la República.

Excepció judicial

Des de la CUP consideren que el procés judicial obert contra Gabriel i Boya “no és legítim” i que només busca atacar “aquelles persones que defensen” el dret d’autodeterminació, en aquest cas al Parlament. “Totes les acusades comparteixen la voluntat de superar aquesta excepció judicial i reivindiquen tota la feina feta durant el seu mandat com a diputades”, asseguren en un manifest redactat per a l’ocasió.

Els anticapitalistes denuncien un Estat espanyol “demofòbic i repressor” que imputa representants polítics “per allò que pensen o diuen”. Aquestes actuacions, adverteixen, tenen l’objectiu de “desmobilitzar” la ciutadania. Per això reivindiquen que el que cal és “continuar treballant per l’assoliment” de la República proclamada el 27 d’octubre.

Caixa de solidaritat

La campanya Ni una més farà actes de difusió dels casos repressius de l'Estat espanyol i també ha posat en marxa una caixa de resistència, per fer front als elevats costos dels processos judicials. "Volen fer callar la CUP, però no només la CUP, sinó també el poble català", ha advertit Gibert.