La militància de la CUP ha aprovat flexibilitzar la limitació de mandats de manera que els seus diputats puguin repetir dues legislatures i fa una aposta per assumir responsabilitats de govern sempre que sigui necessari.

Les bases de la CUP han ratificat la ponència estratègica "Combatem la resignació, preparem-nos per tornar-hi" que l'assemblea nacional de la formació va aprovar el passat 14 de juliol a Celrà. El document definitiu ha tirat endavant després que el text se sotmetés a debat i s'incorporessin nou de les 33 esmenes que van contemplar-se. La votació ha estat telemàtica i ha tingut lloc entre el 25 i el 28 de juliol.

La militància ha tancat així el debat obert aquest juliol sobre la nova estratègica política que han d’adoptar els anticapitalistes per adaptar-se a la nova era post 1-O i 27-O vistos els mals resultats electorals. Així, per combatre la resignació, s’aposta per fer una oposició constructiva portant propostes al Parlament, abandonant el bloqueig permanent. La formació destaca que, en definitiva, allò que els guia és traslladar a la cambra la lògica que ja apliquen als municipis.

El document també mostra la disposició de la CUP a “assumir responsabilitats institucionals allà on calgui” perquè de la seva “activitat governamental pugui derivar en una major capacitat organitzadora i mobilitzadora del poble”.

Els anticapitalistes impulsaran una campanya al carrer, que començarà amb assemblees obertes just després de la Diada. Inclourà accions de denúncia i desobediència civil a favor de la independència, pels drets socials, pel territori i en contra dels interessos de l'Ibex 35.

A més, a partir d'ara, la formació aprimarà l'estructura del partit en comptes d'incrementar quotes a la militància. Els anticapitalistes prioritzaran la despesa en acció política i no renovaran aquells alliberats de la formació quan deixin la feina o se'ls acabi el contracte.