"Potser s’hauria de revertir l’expropiació dels terrenys" de BCN World. El diputat de la CUP Sergi Saladié ha deixat caure aquesta idea durant la sessió d'avui del ple del Parlament; en concret durant el debat d'una moció del PP per impulsar el projecte BCN World i desistir de la consulta, que finalment ha estat rebutjada amb els 81 vots de JxSí, CSQP i CUP.

En aquest sentit, els cupaires consideren que si 27 anys després, quan es van expropiar fins a 800 hectàrees per fer Port Aventura, encara hi ha una part dels terrenys, en concret 450 hectàrees on aniria BCN World, en els qual no s'hi ha fet res, potser tindria sentit "retornar els terrenys, que ara estan en mans de La Caixa, als seus propietaris originals, o buscar una fórmula de gestió pública". No obstant, "s'hauria de veure la manera legal d'aconseguir-ho", reconeixen fonts cupaires a El Nacional.

Un projecte "improvisat"

Malgrat que el president Carles Puigdemont afirmés fa unes setmanes que el projecte BCN World està "viu", des de la CUP consideren que darrera no hi ha res, que és un "bluf" i que tot plegat s'està fent amb "molta improvisació". En part, "CDC escenifica, busca apaivagar l'alcalde de Salou", Pere Granados, que considera imprescindible el projecte, segons la CUP.

Govern, JxSí i la CUP només s'han reunit formalment un cop per parlar d'aquest tema. I de la trobada, segons la formació anticapitalista, no en va sortir res, només "que el govern té moltes ganes de tirar-ho endavant, però darrera no hi ha una idea clara i ferma de què es farà", expliquen. "No ens han tornat a convocar", afirmen.

De fet, si no hi ha passes cap aquesta revisió, pels cupaires això suposaria un "incompliment de l'acord d'estabilitat", ja que els junters es van comprometre a repensar el projecte inicial. No obstant, aquest compromís, segons opina la CUP, responia més a un intent de buscar un equilibri intern de JxSí, ja que CDC i ERC tenen postures diferents sobre BCN World. "Nosaltres vam ser el boc expiatori", ironitzen els cupaires. "Ja ens va bé guanyar temps i poder ser un pal a les rodes" del projecte.