La CUP ha anunciat aquest vespre que es proposa per entrar a la mesa del Parlament per facilitar la investidura de Carles Puigdemont. La formació considera que la situació és greu i que cal reforçar immediatament la legitimitat del President. Així mateix la CUP s’ha posat a disposició de tots els actors polítics democràtics per articular una proposta de Pacte Nacional pels Drets Civils i Polítics i aturar el país per denunciar l'Estat d'Excepció que viu Catalunya

Finalment la CUP-CC vol denunciar la violència policial dels Mossos viscuda aquesta tarda a Barcelona i vol reiterar el seu suport a les mobilitzacions republicanes i antirepressives així com amb les persones detingudes.

Nou cicle de mobilitzacions

Hores abans, el diputat de la CUP Carles Riera ha celebrat que aquest diumenge hi estigui havent manifestacions multitudinàries als carrers de Catalunya i ha fet una crida que es comenci un "nou cicle de mobilitzacions cada dia més massives per defensar la democràcia, els drets civils i els drets polítics".

Per Riera, la detenció de Carles Puigdemont "demostra les conseqüències de la falta de democràcia que l'estat espanyol ha imposat a Catalunya i posa un nou repte democràtic a Alemanya i Europa". Riera ha fet una crida a "aturar el país" a través d'una vaga general.