Josep Manel Busqueta va ser un dels diputats de la CUP que va haver de dimitir per l'acord d'investidura de Carles Puigdemont. Busqueta va parlar d'aquest pacte amb Junts pel Sí dimecres i ho va fer per criticar-lo durament. Va afirmar que considera "inadmissible" que la formació anticapitalista investís Puigdemont, i es va preguntar si "val la pena sacrificar un projecte municipalista amb moltes potencialitats" pel que considera "una merda de Parlament".

Durant una intervenció a Madrid organitzada pel Periódico Diagonal, Busqueta va explicar que en l'últim moment de les negociacions "quan ens van posar el cap de Mas en un plat" l'organització anticapitalista estava dividida, i que per tant, "s’hauria fet públic que la CUP hauria rebutjat una proposta en què Mas feia un pas al costat”.

Els pressupostos divideixen la CUP

Busqueta, que ara s'encarrega de negociar amb el Govern l'aprovació dels nous pressupostos, assegura que la CUP "no és un espai homogeni". A dins hi conviuen un "plantejament anticapitalista pur" amb un altre sector que està a favor "d'aprovar qualsevol pressupost per no entorpir la dinàmica del procés".