El diputat de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha assegurat aquest dimecres que la repressió a l'independentisme pel procés sobiranista és inevitable, i ha demanat "que JxCat i ERC estiguin a l'alçada".

"És inevitable passar per una fase de repressió, però no aquí, en qualsevol lloc on hi ha una lluita per canviar l'estatus quo", ha considerat en una entrevista de TV3, i ha augurat que si s'opta per investir a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat i s'apliquen lleis socials suspeses pel Tribunal Constitucional --com demanen els 'cupaires'--, s'obriran nous processos judicials.

Malgrat això, ha defensat emprendre una legislatura republicana en la qual s'assumeixi "un determinat grau de confrontació amb l'Estat" ja que, si no, la CUP exercirà d'oposició i no donarà suport al Govern.

"Qualsevol pacte amb l'Estat no serveix absolutament de res, qualsevol intent de buscar candidats que s'adeqüin al marc legal espanyol no serveix de res", ha lamentat, per la qual cosa ha demanat de no desaprofitar cap oportunitat d'implementar la independència de Catalunya.

"Cada vegada que estem a punt de rematar el partit, llancem per enrere", ha criticat, i ha recordat que la CUP s'ha ofert a entrar a la Taula del Parlament per assumir les conseqüències d'una hipotètica investidura de Puigdemont.