La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha exigit aquest dimecres una compareixença parlamentària del conseller d'Interior, Miquel Buch, com a pas previ per demanar-ne la dimissió per l'actuació dels últims mesos del Departament d'Interior i dels Mossos d'Esquadra. El partit assegura, en un comunicat emès avui, que emprèn aquesta mesura després de l'"actitud repressiva" contra els moviments populars i la "poca acció" contra la violència de l'extrema dreta.   

El diputat Carles Riera ha demanat avui al conseller Buch que esculli si vol seguir sent el "braç executor" del Ministeri de l'Interior a Catalunya o bé posar la Conselleria i el cos dels Mossos d'Esquadra "al servei de la defensa dels drets democràtics" de Catalunya. Per a Riera, Buch ha de decidir si vol mantenir la posició de defensa del marc constitucional i estatutari i l'ha avisat que "no hi ha punt entremig". El diputat ha fet aquestes declaracions en una entrevista a l'ACN on ha alertat a Buch: "Si no tria el costat adequat en demanarem la dimissió".

La violència d'extrema dreta 

En aquest sentit, el diputat ha criticat la posició "equidistant" d'Interior respecte els atacs "antidemocràtics" de l'extrema dreta. Des de la CUP han lamentat que els Mossos exerceixin més accions "preventives" i "repressives" al moviment independentista que a l'extrema dreta.

Riera ha recordat que a finals de juliol la CUP ja va demanar una compareixença de Buch a la comissió corresponent del Parlament per donar explicacions per la "manca" d'actuacions dels Mossos en relació als incidents feixistes. I ja ha avançat que continuaran insistint perquè es produeixi aquesta compareixença a la cambra catalana. Segons el diputat, la violència d'extrema dreta està creixent, que es tracta d'un fenomen a l'"alça" i ha considerat que està "més organitzat" i "vinculat" amb les "clavegueres de l'Estat".