La CUP no en té prou amb la petició de compareixença del conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha tornat a insistir a exigir la seva dimissió. Així ho ha demanat un cop més la diputada Maria Sirvent en roda de premsa, on ha titllat l'actuació dels Mossos d'aquest dimarts de "repressió desfermada" i on, assegura, es van negar alguns dels drets bàsics com el de la protesta i la dissidència política.

Sirvent ha criticat l'acció del cos dels Mossos d'aquest dilluns al Parlament i a la Via Laietana, però també el de dissabte passat durant la contramanifestació a la del sindicat policial Jusapol, de la qual ha assegurat que "el moviment popular autoorganitzat va haver de fer-hi front" amb unes "càrregues policials desproporcionades". La cupaire ha defensat que la protesta d'aquest 1 d'octubre no va ser violenta i que l'únic que feia la gent era "protestar i amb raó". 

Sobre el discurs del president Quim Torra en el debat de política general, Sirvent ha assegurat que l'autodeterminació "no es negocia, s'exerceix" i ha defensat que "necessitem una ruptura amb aquest estat antidemocràtic, ens hi va la vida".