La CUP ha sol·licitat formalment a l'Oficina Antifrau de Catalunya que investigui totes les operacions que fan referència al projecte de BCN World. Concretament, a l'escrit presentat aquest dilluns al matí, la formació anticapitalista ha denunciat el procés de compra venda dels terrenys del BCN World, propietat de CaixaBank, a l’Incasòl, empresa pública depenent de la conselleria de Territori. La segona part de l'operació correspondria a la venda d'aquests terrenys per part de la Generalitat a l'empresa Hard Rock pel mateix import.

Els anticapitalistes denuncien el paper que el Govern ha atribuït a Incasòl en tota aquesta operació, "que no entra dins les atribucions d'aquest ens públic". Entre les presumptes irregularitats que hi hauria, assenyalen les successives pròrrogues en la venda dels terrenys a Hard Rock durant mesos per la situació econòmica de l'empresa a causa de la pandèmia de la Covid-19, sempre mantenint el mateix preu de 120 milions d'euros.

També apunten que la compra dels terrenys a l'entitat financera comportarà "unes despeses a les arques públiques que són difícilment justificables". En concret, subratllen els 100.000 euros de despeses "en concepte de Notari i Registre de la Propietat" que haurà d'assumir l'administració. Segons expliquen, si la compara es fes directament entre CaixaBank i Hard Rock, "aquesta despesa la pagaria alguna d’aquestes parts". En aquest sentit, la CUP considera que tota aquesta operació "opaca" és un "rescat encobert" a CaixaBank.

 

La CUP també apunta que un altre motiu pel que es fa la compra entre l'entitat financera i l'administració és per estalviar a CaixaBank l'obligació que té de pagar 6,5 milions d'euros per tal de "satisfer les despeses d’urbanització externes" sobre el Sector Nord dels terrenys.

La formació també recorda que "a l’escriptura de compra venda entre l'Incasòl i Hard Rock", aquesta última "es reserva el dret a demanar a l'administració que li recompri les finques pel preu que s’ha fet la operació". "En canvi, a l'escriptura de compra venda entre la societat de La Caixa i l’Incasòl no es fa constar aquesta opció. Per tant, hi ha una alta probabilitat que uns terrenys destinats a joc acabin essent propietat de l'Incasòl", conclouen.

"Projecte nociu"

Més enllà de denunciar el paper del Govern en tota aquesta operació, a qui acusa d'actuar com una "promotora i creditora" al servei de CaixaBank i Hard Rock, la CUP considera que el projecte que vol dur a terme Hard Rock és "nociu per al territori", pel seu foment de la "ludopatia" i la "precarietat laboral".