Ofensiva definitiva de la CUP contra el projecte de BCN World. Després de mesos criticant la iniciativa, la qual titllen de "nociva", la diputada Natàlia Sànchez ha anunciat aquest dimarts des del Parlament que la formació presentarà una denúncia contra el projecte davant l'Oficina Antifrau. Concretament, els cupaires denunciaran "el procés de compra venda dels terrenys tòxics del BCN World per part de l’Incasòl".

Cal recordar que els terrenys actualment són de CaixaBank i la compra es faria per part, precisament, d'Incàsol, empresa pública depenent de la conselleria de Territori i Sostenibilitat".

"Presentem aquesta denúncia perquè no només volem que s'aturi el projecte, sinó que s'assenyalin els responsables polítics", ha reivindicat Sànchez tot afegint que es podria arribar a presentar una querella que encara no està prou definida com per saber contra qui aniria. Tanmateix, ja ha advertit que els departament responsables de l'operació són els d'Economia i Territori, "encapçalats pel vicepresident Pere Aragonès i el conseller Damià Calvet", ha recordat.

La diputada anticapitalista també ha informat que la formació exigeix a la conselleria de Territori que, "prèvia a la concertació de cap obligació, sol·liciti un informe a la Junta Consultiva de Contractació administrativa que es pronunciï sobre si aquesta operació s'ajusta a la legalitat". La CUP també sol·licitarà informes a la Sindicatura de Comptes i al Síndic de Greuges perquè valorin el projecte i si aquest "s'adequa a la legalitat".

Per la seva banda, la regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona Laia Estrada ha qualificat el projecte de "fraudulent" i de "no respondre als interessos del territori". "Portem anys patint un càstig en quant al medi ambient al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Sempre hem denunciat que és una irresponsabilitat aglomerar tanta gent al costat del complex petroquímic", ha denunciat.

Apuntant a la naturalesa de l'operació, Estrada ha acusat el Govern d'estar rescatant uns terrenys privats a costa de fons públics.