La CUP vol que el Parlament reafirmi la "validesa" de de les lleis de desconnexió. Sota el títol Per l’autodeterminació i la República, pels drets civils i políticsla CUP demana a la cambra que “reafirmi la validesa de totes les disposicions aprovades en aquesta cambra” per exercir el dret d’autodeterminació, entre elles les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica, aprovades el 6 i 7 de setembre del 2017.

La mateixa proposta de resolució, registrada aquest dimecres al migdia, també se solidaritza amb els diputats encausats per aquestes lleis, en especial amb l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, en presó cautelar acusada de rebel·lió. També reconeix la “realitat nacional diferenciada” de l’Aran, que “té dret a l’autodeterminació”.

Reprovació de Buch

Les càrregues dels Mossos contra manifestants independentistes dissabte i dilluns passat han estat ben presents durant el debat de política general. Tant és així que, en una de les seves propostes de resolució, la CUP ha demanat al Parlament que reprovi el conseller d’Interior, Miquel Buch, com a màxim responsable dels incidents.

En el text, els anticapitalistes “defensen el dret a la protesta i la dissidència política i condemnen la violència policial i les càrregues absolutament desproporcionades”. Davant de tot això, volen que la cambra catalana “reprovi el conseller Miquel Buch com a últim responsable”.

 

Els anticapitalistes han presentat un total d’onze propostes de resolució, en àmbits com el feminisme, l’ecologisme, la lluita contra la corrupció o els drets de les persones migrades.