Benet Salellas, diputat de la CUP, insta el Govern a desobeir les institucions espanyoles i a donar cobertura als ajuntaments que apliquin la Llei 24/2015 d'emergència social. "Anna Gabriel i Joan Garriga demanaran aquesta tarda al Govern que tanqui files amb els ajuntaments i que no col·labori amb les institucions estatals". 

“Demanem una mobilització institucional que doni suport a les accions de desobediència”, ha apuntat Salellas, des del Parlament, hores abans de la cimera entre Govern, partits polítics i entitats per valorar les accions a desplegar després que el TC hagi recorregut parcialment la llei. Els cupaires argumenten que és un text aprovat per unanimitat al Parlament i que cal donar “una resposta proporcionada al patiment de la nostra gent”.

Desobediència 

En aquest sentit, la CUP insta els ajuntaments a seguir desplegant les accions municipals necessàries per garantir drets bàsics com l’accés a un habitatge digne a les famílies en risc d’exclusió social i exigeix al Govern un ferm compromís amb aquesta causa: “L’ocupació de pisos de la Sareb ha servit perquè hi visquin ara famílies en risc d’exclusió”.  

D’altra banda, la CUP també ha anunciat una concentració dels càrrecs electes davant la delegació del Govern espanyol per mostrar el seu desacord. 

Llei municipalista

La CUP també ha demanat els ajuntaments que convoquin plens extraordinaris per “instar a la ratificació d’aquesta llei. Volem que els municipis es comprometin a seguir desplegant-la i que instin la Generalitat que desobeeixi aquesta llei aprovada per unanimitat al Parlament”.

Crítiques al Govern

Des de la CUP també matisen que la resposta de Puigdemont davant el recurs del TC –"garantirem les bondats de la llei", va dir el president català– "és insuficient". "Som crítics com s'està desplegant la llei, malgrat que hi donem suport. Si el Govern s'arronsa davant els poderosos, nosaltres som aquí per dir que no ens arronsarem", ha apuntat Salellas.