“No hi ha ni ruptura ni desobediència respecte de l’ordenament jurídic espanyol”. Així ha valorat el diputat de la CUP Vidal Aragonès la decisió de la Mesa d’acceptar la delegació de vot de Carles Puigdemont. “Simplement, el que s’ha fet és aplicar la llei vigent, que es garanteixin els seus drets”, ha argumentat aquest dimarts a la tarda des del Parlament.

En aquest sentit, Vidal Aragonès ha valorat positivament la decisió, però ha recordat que la situació anterior era “una limitació de facto dels seus drets polítics”. El parlamentari anticapitalista ha assenyalat que, quan parlaven d’un “petit acte de desobediència”, ho feien en relació amb la investidura de Puigdemont. “Si hi ha un plantejament d’investidura efectiva, ens hi trobaran, però és una cosa ben diferent”, ha insistit.

Els cupaires lamenten que JxCat i ERC no vagin més enllà d’aquesta delegació. S’han tornat a posar a la seva disposició per investir Puigdemont o qualsevol candidat, sempre que hi hagi disposició a materialitzar la República. No obstant això, ha apuntat que no hi ha hagut reunions els últims dies i que tampoc no n'hi ha de previstes.

La formació anticapitalista també ha volgut enviar la seva “solidaritat més absoluta” cap als CDR, que consideren que són víctimes d’una campanya de criminalització. “Busquen criminalitzar el conjunt del moviment republicà”, ha denunciat mostrant una imatge d’uns aldarulls a Amèrica, que suposadament s’haurien atribuït des de comptes de Twitter falsos a actuacions dels CDR.

Per altra banda, el diputat cupaire ha criticat la decisió de la fiscalia alemanya d’admetre la petició d’extradició per rebel·lió i malversació. L'ha descrita com una “aberració jurídica” i ha denunciat que “l’estat espanyol parla a través de la fiscalia alemanya”.