La CUP no acceptarà que es faci cap pas enrere. Després del que ha passat aquest dijous, la formació anticapitalista ha volgut advertir abans de l’inici del ple que no avalarà res que no sigui la proclamació de la República. “No avalarem una negociació en despatxos, que tanqui en fals la ferida”, ha assegurat Núria Gibert, portaveu del secretariat nacional. “No ens serveix tornar a la casella de sortida”.

Des del partit de l’esquerra independentista s’han confessat “desconcertats” pels moviments d’aquest dijous, i han admès que ara tenen “més dubtes que certeses”. No obstant això, Gibert ha insistit que “tenim un mandat” sorgit de l’1-O: la declaració d'independència, que entenen que s'hauria de fer efectiva en aquest ple. “És el mandat explícit que teníem. No defallirem fins a proclamar la República”, ha defensat la portaveu cupaire.

Segons Gibert, l’autonomisme és una pantalla que ha estat “passada”. És per això que ha volgut advertir que, tant aquest dijous com demà divendres, no avalaran “negociacions que vulguin salvar l’statu quo”. I ha conclòs preguntant-se: “La CUP hi serem. Ens seguirà tothom?”.

La CUP també ha volgut fer una crida a mobilitzar-se aquest dijous a les places de tots els pobles de Catalunya.