Per tercera vegada des del referèndum de l’1 d’octubre, la CUP ha reiterat que en el ple d’aquest dimarts s’ha de proclamar la República catalana. Aquest dilluns ho ha tornat a fer. “Hem guanyat i cal aplicar els resultats del referèndum”, ha defensat el diputat Benet Salellas en una roda de premsa al Parlament de Catalunya. “És una declaració que és la culminació dels acords polítics d’aquesta legislatura”, ha dit.

El parlamentari anticapitalista ha negat que ningú des de Junts pel Sí hagi expressat dubtes sobre aquesta declaració d’independència prevista per dimarts. De la mateixa manera, ha sostingut que no seria possible ajornar-ho en nom d’una mediació. En primer lloc, perquè l’Estat espanyol "no està fent cap proposta". En segon lloc, perquè “l’única forma d’assolir un diàleg és entre iguals”.

“Ni nosaltres ni bona part del país entendria que això no fos així”, ha insistit Benet Salellas, que no ha donat més detalls sobre la declaració d’aquest dimarts. Ha justificat la falta de transparència “perquè hi ha qui pensa que es fa política portant les coses al Tribunal Constitucional”. No obstant això, ha explicat que la CUP ha fet “algunes aportacions” al redactat. 

Salellas també s’ha referit a la decisió de diverses grans empreses de traslladar la seva seu social fora de Catalunya. “El poder econòmic no pot doblegar el poder polític”, ha denunciat el diputat cupaire. “Aquells poders econòmics que vulguin continuar dirigint la política i fer-nos xantatge, els desitgem bon viatge”.