La maquinària electoral dels partits està en marxa amb la mirada posada al 14-F. La CUP exhibirà aquest cap de setmana la seva proposta política per a les pròximes eleccions arreu del territori. La portaveu del Secretariat Nacional, Maria Rovira, ha explicat que el programa amb què treballen vol bastir una alternativa als partits del Govern actual i "revertir el deteriorament institucional de l'executiu de JxCat i ERC".

Els anticapitalistes debatran la seva proposta en 24 poblacions en actes oberts a veïns i entitats, en una jornada de debat que porta per títol Nodes. De manera posterior, la militància ratificarà la proposta de programa. En paral·lel, la CUP treballa en les llistes per als pròxims comicis.

Pel que fa al calendari, la CUP farà el darrer debat aquest cap de setmana, el procés d'esmenes es tancarà amb la votació l'11 de novembre i el 14 de novembre es publicarà la ponència final. El darrer pas, apunta Rovira, serà que sigui "validada a les urnes" el 14 de febrer, quan es preveuen les eleccions.

Proposta ambiciosa i assenyada

Segons Rovira, el programa pretén oferir una alternativa a l'actual Govern per a afrontar la "triple crisi, social econòmica i política" que creu que viu Catalunya. "Un projecte de país que abans era necessari i ara és absolutament imprescindible si tenim en compte les contradiccions i la realitat que la pandèmia ha vingut a mostrar-nos", ha destacat Rovira, que ha qualificat la proposta d'ambiciosa i assenyada.

Sobre les llistes que presentaran a les eleccions de 14-F, Rovira ha assegurat que ara mateix la CUP encara està treballant amb els membres del Secretariat, diputats actuals, exdiputats i persones amb una "llarga trajectòria dins dels moviments populars i l'Esquerra independentista per a intentar fer la millor" candidatura possible. Entre els noms que hi ha damunt la taula per encapçalar la llista dels anticapitalistes hi ha el de David Fernàndez.

Cas Arrufat

A més, en ser preguntada sobre el cas de l'exdiputat Quim Arrufat, que va deixar ser militant de la CUP després de presumptes agressions masclistes, s'ha remès al comunicat que va emetre la formació i ha dit que de moment no tenen "res més a dir".