Nou missatge de l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat sobre les acusacions contra ell d'agressió i abús sexual. En un escrit publicat aquest dijous al seu perfil privat de Facebook, Arrufat s'ha declarat innocent i ha acusat als "culpables" de "fer grossa la pilota".

Sense entrar en molts detalls, Arrufat sí que ha apuntat contra "càrrecs" que no volen "dimitir" i "reconèixer que se'ls hi ha escapat de les mans" i que han causat "mal". L'exdiputat anticapitalista al Parlament ha excusat la seva falta de concreció al·legant "prudència", però tot sembla indicar que és un missatge cap alguns càrrecs actuals del partit.

En aquest sentit, ha anunciat que ha començat a rebre assessorament "d'acord amb el procés judicial que naturalment emprenc per defensar-me". Així doncs, ha fet una crida a no malinterpretar la seva tardança en explicar la seva versió dels fets. "És prudència i també la tènue esperança que algun dels que hi ha participat reaccioni", ha apuntat. "Però veig que no", ha lamentat.

Finalment, Arrufat ha revelat que aviat podrà explicar-se millor: "No m'atreveixo a dir que demà serà el dia, però no gaire més enllà, en tot cas".

Dues denúncies

El passat diumenge es va fer públic que Arrufat havia abandonat la CUP amb dues denúncies: una per abusos sexuals i una per agressió sexualCap dels dos casos va ser denunciat a la justícia, sinó que es van tractar a través dels protocols interns del partit contra les agressions masclistes.

La CUP va emetre un comunicat argumentant que l'exdiputat es trobava enmig d'un procés de gestió d’agressions masclistes i va abandonar la militància de l’organització enmig del procediment. "Assumim i reconeixem que es donen casos d’agressions en el si de l’organització i que la CUP no és aliena al patriarcat en general ni a les agressions masclistes en particular", van dir.