La militància de la CUP ha d'escollir els cinc primers noms de la llista per a les comarques de Barcelona. Es debaten entre una llista liderada per l'actual diputada Laia Estrada o una altra encapçalada per Laure Vega, segons ha pogut confirmar ElNacional.cat i ha avançat el diari Ara. Els anticapitalistes han obert aquest migdia una votació amb dues propostes diferents per als primers cinc llocs de la llista de cara a les eleccions del Parlament del 12 de maig. Els militants podran votar fins dilluns a les 12 h del migdia i la CUP té previst presentar les llistes en un acte el pròxim dimarts a les 18 h. 

Una llista amb Estrada, i l'altra, sense ella

D'aquesta manera, els anticapitalistes es debaten entre dues llistes liderades per les actuals diputades Laia Estrada i Laure Vega, després que no s'hagin posat d'acord en la confecció d'una llista unitària. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, la llista de Laia Estrada també incorpora Laure Vega com a segona, juntament amb l'exregidora de Ripollet i exdiputada Pilar Castillejo i el diputat Xavier Pellicer. A l'altra llista, encapçalada per Laure Vega, no hi figura Laia Estrada i hi consten Xavier Pellicer, Castillejo i l'exportaveu d'Arran Mar Empurdanès

Laure Vega i Laia Estrada

Laure Vega va entrar com a diputada en substitució de Dolors Sabater, quan aquesta va voler centrar-se en la política municipal. A més, ja va anar com a número 2 a les eleccions espanyoles per darrere d'Albert Bortran, però no van aconseguir representació. Vega, nascuda a Sant Boi de Llobregat el 1991, és la portaveu del secretariat nacional de la CUP i acumula una trajectòria en el teixit social de Sant Boi, en els àmbits de la cultura i el feminisme. En cas que ella encapçali la llista, seria amb la intenció de fer una renovació, després dels mals resultats dels cupaires a les eleccions espanyoles i els resultats discrets en les municipals. De fet, Eulàlia Reguant ja va plegar de diputada després dels comicis amb la intenció de fer entrar aire fresc i obrir un procés de refundació en l'anomenat procés de Garbí.

Pel que fa a Laia Estrada, és una veterana en la política institucional per part dels anticapitalistes, tot i els seus 41 anys. Ha format part de l'Ajuntament de Tarragona entre el 2015 i el 2021, des d'on va destapar el cas INIPRO sobre presumptes irregularitats en la contractació de serveis públics, en el qual va quedar imputat l'exalcalde Josep Félix Ballesteros. En els comicis del 2021, Estrada va encapçalar els cupaires a les comarques de Tarragona i ha estat una de les veus a la cambra catalana que ha liderat la lluita contra el Hard Rock, un dels projectes que més ha distanciat la CUP del Govern d'Esquerra Republicana. En cas que no surti elegida, no repetirà com a cap de llista a les comarques tarragonines. 

Estrada i Vega formen part de l'organització Endavant i, per això, Poble Lliure veia amb mals ulls que totes dues ocupessin les primeres posicions, juntament amb Pellicer, que també és pròxim a les tesis de l'organització. Per això, han inclòs Castillejo com a número 3 a les dues llistes. 

Girona, Tarragona i Lleida

Pel que fa a Girona, Dani Cornellà repetirà tàndem amb Montserrat Vinyets; mentre que a Lleida Pau Juvillà cedeix el seu lloc al regidor de la Seu d'Urgell Bernat Lavaquiol, conegut per la seva lluita contra els Jocs Olímpics d'Hivern.