La CUP vol forçar JxCat i ERC a posicionar-se sobre la violència policial i el cessament del conseller de l'Interior, Miquel Buch, així com també que es comprometin a "exercir de forma concreta el dret a l'autodeterminació". Els cupaires han entrat aquest dilluns una moció al registre del Parlament, i que es veurà a la Mesa d'aquest dimarts, per tal de forçar un posicionament clar del Govern i els partits que li donen suport.

El text, que ha estat avançat pel diari Ara, també demana reivindicar l'amnistia per "totes les represaliades", la retirada dels cossos policials de l'Estat i la dissolució de la BRIMO, entre d'altres. En aquest sentit, també demanen que el Govern que depuri responsabilitats dins el cos de Mossos d'Esquadra i que revisi les actuacions policials i es doti de "garanties" perquè no es tornin a produir.

 

Els cupaires porten a la cambra catalana aquesta moció després que la setmana passada presentessin conjuntament una moció amb JxCat i ERC en la que feien una defensa de l'autodeterminació i l'amnistia. Tot i això, des de la CUP ja van avisar que el text era insuficient i van considerar que calia fer un pas més. El text huarà de ser tramitat, o no, per la Mesa aquest dimarts, però no es votaria fins després de les eleccions.

Els republicans han estat crítics en els últims dies amb l'actuació policial dels Mossos, però han evitat demanar-ne oficialment la dimissió o el cessament per evitar una crisi dins el Govern en plena reacció post-sentència i davant les eleccions del 10-N. També alguns càrrecs de JxCat han optat per aquesta posició.