La CUP no participarà en alguns dels punts de ple del Parlament que tindrà lloc aquest dimecres i dijous. Així ho ha defensat la diputada Natàlia Sànchez en roda de premsa des de la cambra catalana, tot i que ha reconegut que la proposta sorgida del consell polític d'aquest cap de setmana encara s'ha de "concretar" en properes reunions. 

Tot i això, Sànchez ha assegurat que en el ple d'aquesta setmana i en el que està previst que se celebri d'aquí a quinze dies ja es veuran algunes diferències" i ha avançat que "participarem d'alguns punts i d'altres no", tot i no revelar quins seran.

La diputada de la CUP ha assegurat que a partir d'ara els cupaires es faran tres preguntes abans de decidir si participen en el debat i votació d'algunes propostes. En aquest sentit, ha assegurat que aquestes són: "Si darrere hi ha lluita transformadora protagonitzada per moviments socials, si aquestes propostes generen consciència de canvi i si tenen conseqüències reals i efectives per la majoria popular de la classe treballadora". 

En aquest sentit, rebutgen participar en qualsevol proposta que sigui de "marc autonòmic" i no sigui transformadora i exigeixen a JxCat i ERC que canviïn d'estratègia. En aquest sentit, han reiterat que no participaran en la negociació dels pressupostos de la Generalitat i en què donen la legislatura "per morta"