Poques hores abans que se sàpiga qui guanya les eleccions nord-americanes més polaritzades de la història, la CUP ha volgut rebaixar les expectatives sobre els demòcrates i el seu candidat a la presidència, Joe Biden. "No donaran resposta a les classes populars dels Estats Units", ha avisat el diputat Vidal Aragonès des del faristol del Parlament de Catalunya.

"Òbviament una repetició en l'elecció de l'actual cap d'estat i govern dels Estats Units seria molt mala notícia a nivell mundial, però Biden i els demòcrates no donaran resposta a les classes populars ni tampoc als problemes de la realitat mundial", ha etzibat.

Els principals focus de contagis

Pel que fa a la crisi per la pandèmia de la Covid-19, Aragonès ha recordat que els informes oficials asseguren que els principals focus de contagi no són en bars i restaurants, sinó en l'àmbit familiar, laboral, d'ensenyament i en residències geriàtriques. Aragonès també ha apuntat el transport públic com un altre possible focus de contagis citant un informe del CSIC.

"A manca de solucions, comencem a tenir desesperació en les classes populars: gent que té problemes per cobrar els ERTO, els autònoms, els joves que es troben en desocupació... JxCat i ERC no han fet els deures. Teníem una perspectiva a l'estiu que això es podia tornar a donar. No s'han posat les mesures suficients per evitar-ho o contenir-ho", ha criticat.

Les propostes

Més enllà de les crítiques, el diputat anticapitalista ha volgut exposar les propostes del seu grup, les quals es resumeixen a fer obligatori el teletreball, aturar els desnonaments, prohibir els talls de subministraments, garantir professors per a tots aquells desdoblaments de grups que siguin necessaris, intervenir les residències de gent gran que tenen focus de Covid descontrolats i posar a disposició de l'administració pública tots els recursos sanitaris, "és a dir, públics i privats", ha concretat. "No pot ser que tinguem clíniques privades fent negoci mentre la salut pública està al llindar del col·lapse", ha lamentat.

Aragonès també ha volgut ser clar "i no enganyar a ningú": "Això es fa amb més impostos a les grans empreses i impostos a qui té més ingressos en situació de crisi".

La proposició de llei sobre els interins

Finalment, l'anticapitalista ha volgut exposar la proposició de llei sobre els interins del sector públic català que defensaran al ple d'aquest dimecres. "És resultat del treball de dos anys amb els sectors d'interins. El que ve a significar és que aquells treballadors amb més de tres anys al sector públic amb activitat contínua passin a tenir igualtat de drets amb els funcionaris de carrera", ha explicat.