Diversos militants d'Arran han estripat l'acusació del PP que els demana 36 anys de presó. En una acció simbòlica davant de la delegació del govern espanyol aquest dijous a Bacelona, alguns membres de l'organització juvenil de l'esquerra independentista han fet miques la part de l'escrit en què els populars demanen sis anys de presó per a sis membres del col·lectiu, arran de l'acció que el 27 de març passat van dur a terme davant de la seva seu.

Des d’Arran defensen que es van plantar a la seu del PP simplement en el marc de la seva campanya en defensa del dret a l’autodeterminació, “un dret que no necessita cap permís per ser exercit”. Segons la seva portaveu, Mar Ampurdanés, tan sols van enganxar adhesius a la seu i van entregar-los unes caixes de cartó en forma d’urna. Però fins a sis persones van ser detingudes pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional espanyola i el PP, com a acusació particular, ha demanat sis anys de presó per cadascú.

“Entenem que aquesta petició és absolutament desproporcionada i demostra una vegada més la voluntat de carregar contra el jovent independentista organitzat arreu dels Països Catalans per defensar la independència, els drets de classe i el feminisme”, ha denunciat Ampurdanés. També ha criticat que tots els partits amb representació parlamentària, en els dies posteriors a l’acció, van condemnar l’acció. Ha posat el focus sobretot en els comuns, a qui ha recordat que tenen la “clau” per “trencar el cadenat del règim del 78”.

“Ens van acusar de violentes, com ho fan fet amb els Jordis, quan sabem que la violència és la que vam patir en forma de cops de porra i bales de goma l’1 d’octubre”, ha assegurat. “Que la violència és la seva repressió que manté les preses polítiques a presó i ara ens hi vol a nosaltres, que la violència és la seva connivència amb el feixisme”, ha insistit.

En aquest sentit, la portaveu d’Arran ha reivindicat que el camí passa per la desobediència “a les seves lleis injustes, als seus tribunals repressors, a les seves polítiques criminals i a tot l’engranatge de l’Estat”.

"Nosaltres potser no tindrem milers d'euros per pagar multes desorbitades, ni el focus mediàtic d'altres represaliades, però sense cap mena de dubte tenim l'escalf de tot el moviment popular", ha dit.

CUP Arran estripant acusacio Delegacio govern - Sergi Alcàzar

Regressió de drets

La número dos de la CUP per Barcelona, Maria Sirvent, ha volgut acompanyar els joves d'Arran, per donar-los el seu suport i solidaritat. "L'únic que han fet és lluitar contra la regressió de drets civils i polítics als Països Catalans", ha defensat la regidora cupaire a Terrassa. "No és casualitat que avui el PP aparegui amb un escrit d'acusació el tercer dia de campanya, i ho faci amb una acusació absolutament desproporcionada", ha subratllat. 

"Aquest acte va produir-se davant la seu del partit polític més corrupte d'Europa, davant la seu d'un partit que ha rescatat la banca, que li ha condonat 40.000 milions d'euros de deute, que han disparat les taxes universitàries i ataquen l'escola catalana, que prohibeixen llaços grocs i colors", ha criticat Sirvent. En canvi, ha afegit, "no impedeixen manifestacions feixistes davant la nostra seu".