La CUP observa amb preocupació com el discurs de l’Estat es dirigeix de manera clara a atacar el grup anticapitalista. Així ho ha alertat avui mateix la diputada Anna Gabriel durant la reunió que han mantingut els partits favorables al referèndum amb el president, Carles Puigdemont, i posteriorment en comparèixer davant dels mitjans.

“Ens comença a inquietar aquest relat repressiu, aquesta construcció de l’enemic que s’està fent sobre la CUP”, ha admès Gabriel des del faristol de la Generalitat.

Dissabte passat el president espanyol, Mariano Rajoy, va dedicar una menció especial als cupaires durant la seva intervenció en la cloenda de la reunió anual del Cercle d’Economia. Rajoy va interrogar els presents, un auditori de perfil eminentment econòmic, si consideraven “normal” arribar al nivell de “radicalisme” que representa deixar decisions de la transcendència del debat que es planteja a Catalunya “en mans d’uns extremistes com la CUP”.

No era una referència nova. Com tampoc ho ha estat la que els ha dedicat avui mateix la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la intervenció que ha protagonitzat aquest migdia prèvia a la reunió dels partits sobiranistes. Es tracta d’un discurs recurrent des de l’Estat que singularitza els atacs contra els cupaires i el seu discurs més radical, la qual cosa ha començat a disparar les alarmes dins de la formació anticapitalista.

Des de la CUP no hi ha dubte que aquestes referències obeeixen a una estratègia clara des del Govern espanyol. La construcció d'un relat que després justifiqui les mesures que vulgui posar en marxa l'Estat.

“Hem volgut alertar sobre aquesta qüestió perquè ens sembla que no correspon, esperem, que cap partit o espai polític o social que es digui defensor de la democràcia no li faci el joc a aquesta construcció que fa l’Estat espanyol”, ha alertat Gabriel.